ΟΜΙΛΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΕΡΓΙΑ ΤΗΣ ΓΡΑΜΜ. ΑΤΤΙΚΗΣ ΤΗΣ ΠΑΣΕΒΕ ΣΤΗΝ ΕΥΡΕΙΑ ΣΥΣΚΕΨΗ 15.9.2014

 ΕΥΡΕΙΑ ΣΥΣΚΕΨΗ 15.9.2014 ΣΤΟ Ε.Κ.Π. ΤΟΥ ΠΑΜΕ - ΠΑΣΕΒΕ-ΠΑΣΥ-ΟΓΕ-ΜΑΣ ΜΠΡΟΣΤΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΤΗΝ 1Η ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ

ΟΜΙΛΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΕΡΓΙΑ

ΤΗΣ ΓΡΑΜΜ. ΑΤΤΙΚΗΣ ΤΗΣ ΠΑΣΕΒΕ ΑΠΟ ΤΟΝ Δ. ΘΕΟΔΩΡΟΠΟΥΛΟ

"Η κατάσταση για χιλιάδες φτωχούς α/α ΕΒΕ είναι τραγική αφού χιλιάδες από εμάς οδηγούνται στην καταστροφή και την ανεργία ενώ χιλιάδες επίσης επιβιώνουμε στην κυριολεξία στην κόψη του ξυραφιού. Η κατάσταση αυτή επιβεβαιώνεται και από τα στατιστικά στοιχεία. (στοιχεία ΙΜΕ ΓΣΕΒΕΕ και εφημερίδα «Ρ»)

Σύμφωνα με αυτά, πάνω από 200.000 μικροεπιχειρήσεις έκλεισαν από το 2010. "

ΟΛΗ Η ΟΜΙΛΙΑ ΕΔΩ

ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ ΤΗΣ ΕΠΕΡΩΤΗΣΗΣ ΤΟΥ ΚΚΕ ΓΙΑ ΤΙΣ ΟΦΕΙΛΕΣ ΤΩΝ ΕΒΕ

Να σταματήσουν οι άδικες διώξεις και κατασχέσεις σε βάρος δεκάδων χιλιάδων αυτοαπασχολουμένων που αδυνατούν λόγω της κρίσης να καταβάλουν τις ασφαλιστικές εισφορές τους, ζήτησε το ΚΚΕ με ερώτηση του Νίκου Καραθανασόπουλου, μέλους της ΚΕ και κοινοβουλευτικού εκπρόσωπου του ΚΚΕ.

Κατά τη συζήτηση τόνισε επίσης ότι πρέπει να παγώσουν τα χρέη των αυτοαπασχολούμενων στον ΟΑΕΕ, και να διαγραφούν οι προσαυξήσεις.

Ο υφυπουργός Εργασίας, Βασίλης Κεγκέρογλου, εμφάνισε ως μεγαλοοφειλέτες όσους οφείλουν πάνω από 5.000, ευρώ και ανέφερε το ενδεχόμενο να ληφθούν μέτρα για «βιώσιμη ρύθμιση οφειλών», όπως ανάφερε.

ΕΔΩ ΟΛΗ Η ΣΥΖΗΤΗΣΗ

ΟΜΙΛΙΑ ΣΤΗΝ ΣΥΣΚΕΨΗ ΤΗΣ ΟΜΟΣΠ. ΠΩΛΗΤΩΝ ΛΑΪΚΩΝ ΑΓΟΡΩΝ 4.7.2014

 

ΟΜΙΛΙΑ ΣΤΗΝ ΣΥΣΚΕΨΗ ΤΗΣ ΟΜΟΣΠ. ΠΩΛΗΤΩΝ ΛΑΪΚΩΝ ΑΓΟΡΩΝ

Στηρίξαμε από την πρώτη στιγμή τον αγώνα σας, είναι ένας αγώνας επιβίωσης.

Το κομμάτι της αγοράς που σήμερα καλύπτουν οι λαϊκές αγορές, έχει ανοίξει την όρεξη στις μεγάλες εμπορικές αλυσίδες, στις μεγάλες επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στον κλάδο των τροφίμων.

Η κυβέρνηση με τον νόμο που ψήφισε, και βάζει τώρα μπροστά την εφαρμογή του, κοροϊδεύει  όταν ισχυρίζεται ότι θέλει να βάλει τάξη στις λαϊκές αγορές.

Αντίθετα υλοποιεί συγκεκριμένο σχεδιασμό που περιγράφεται και στην έκθεση του ΟΟΣΑ, για τον σταδιακό εκτοπισμό των επαγγελματιών πωλητών από τη λαϊκή και συγχρόνως δημιουργεί δυσμενέστερο περιβάλλον δουλειάς για τους αυτοαπασχολούμενους  μικρούς  παραγωγούς.

ΟΛΗ Η ΟΜΙΛΙΑ ΕΔΩ

ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΣ ΣΤΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚATIKHΣ ΑΡΓΙΑΣ ΙΟΥΛΙΟΣ ΤΟΥ 2014

Ο ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΣ ΕΓΙΝΕ ΑΠΟ ΤΟΝ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟ ΣΤ. ΣΑΧΙΝΙΔΗ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΑΥΤΟΑΠΑΣΧΟΛΟΥΜΕΝΩΝ ΔΗΜΟΥ ΑΘΗΝΑΣ

Η κατάργηση της Κυριακάτικης αργίας είναι κομμάτι της συνολικότερης πολιτικής για την πλήρη απελευθέρωση των επαγγελμάτων, με απώτερο στόχο πάντα, την πλήρη επικράτηση των μονοπωλιακών ομίλων και στον κλάδο του εμπορίου.

Πολύ σύντομα, όλα τα επιχειρήματα που ανέπτυξαν οι κυβερνώντες αποδείχτηκαν έωλα. Χωρίς καμία βάση.

Εξ` άλλου τα δημοσιευμένα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ, για την περίοδο εφαρμογής του μέτρου αποδεικνύουν του λόγου το αληθές.

 Για το εξάμηνο Ιανουάριος Απρίλιος του 2014 (περίοδο εφαρμογής του μέτρου ανοικτά την Κυριακή), σε σύγκριση με το αντίστοιχο του 2013, ο δείκτης κύκλου εργασιών στο λιανικό εμπόριο είναι μειωμένος κατά 2,2%.

 

ΝΕΑ ΑΠΟΠΕΙΡΑ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΗΣΗΣ

ΣΕ ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΤΗΣ ΜΑΖΙΚΗΣ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ ΑΠΑΝΤΗΣΗΣ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΟΛΗ

ΚΑΛΟΥΣΑΝ ΧΘΕΣ 1ΑΠΡΙΛΗ 2014 στην πλ. ΟΜΟΝΟΙΑΣ στις 7 μ.μ.

ΠΑΣΕΒΕ, ΠΑΜΕ ΠΑΣΥ,ΜΑΣ,ΟΓΕ.

Γέμισε η πλατεία Ομόνοιας από εργαζόμενους,συνταξιούχους, αυτοαπασχολούμενους,νέους και γυναίκες που διαμαρτυρήθηκαν ενάντια στην αντιλαϊκή πολιτική της Ε.Ε. Αφορμή στάθηκε η άτυπη σύνοδος του Συμβουλίου Οικονομικών και Δημοσιονομικών θεμάτων», που γίνεται στην Αθήνα,2-3/4.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΟΝ ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟ ΤΗΣ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑΣ ΤΗΣ ΠΑΣΕΒΕ ΕΔΩ

Οι συγκεντρώσεις και οι πορείες προς το Σύνταγμα είχαν απαγορευτεί απο το Γενικό Αστυνομικό Διευθυντή Αττικής, για λόγους δημόσιας ασφάλειας !

η ΠΑΣΕΒΕ ΕΞΈΔΩΣΕ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΚΑΙ ΚΑΛΕΣΜΑ ΜΑΖΙΚΗΣ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ ΑΠΑΝΤΗΣΗΣ, όπου αναφερότανε

"ΑΠΑΓΟΡΕΥΟΥΝ την πραγματοποίηση των συγκεντρώσεων διαμαρτυρίας που έχουν εξαγγείλει, για αύριο σωματεία και φορείς, μεταξύ αυτών και το ΠΑΜΕ, η ΠΑΣΥ, η ΠΑΣΕΒΕ, το ΜΑΣ και η ΟΓΕ, ενόψει της «Άτυπης Συνόδου

Αναφέρεται συγκεκριμένα ότι: «απαγορεύουν, για λόγους δημόσιας ασφάλειας κάθε δημόσια συνάθροιση ή πορεία στο κέντρο της ΑΘΗΝΑΣ για αύριο ΤΡΙΤΗ (6 π.μ.- 11 μ.μ.) ΚΑΙ ΤΕΤΑΡΤΗ (6π.μ.- 3μ.μ.)». Συμπληρώνουν επίσης ότι:

« Η πραγματοποίηση ή η απόπειρα πραγματοποίησης συνάθροισης ή πορείας … θα αντιμετωπίζεται με κάθε νόμιμο τρόπο και οι συμμετέχοντας θα διώκονται…».

ΝΑ ΛΑΒΟΥΝ ΤΗΝ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ…

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΕΔΩΝΕΑ ΑΠΟΠΕΙΡΑ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΗΣΗΣ