ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΓΡΑΜΜ. ΚΑΒΑΛΑΣ ΤΗΣ ΠΑΣΕΒΕ ΓΙΑ ΧΡΕΗ ΣΤΗ ΔΕΗ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Την Παρασκευή 27/6 η Γραμματεία Καβάλας της ΠΑΣΕΒΕ προχώρησε σε παράσταση διαμαρτυρίας στα γραφεία της ΔΕΗ Καβάλας με αφορμή την απειλή διακοπής ρεύματος στο κατάστημα συναδέλφου, λόγω συσσωρευμένων οφειλών. Αρχικά η επιχείρηση επέμενε σε διακανονισμό που ήταν αδύνατον να εξυπηρετήσει ο συνάδελφος.

 

Οι συνδικαλιστές της ΠΑΣΕΒΕ ανέδειξαν ότι η οικονομική κατάσταση των επαγγελματιών είναι τραγική. Φόροι, χαράτσια και επιπρόσθετες επιβαρύνσεις σε συνδυασμό με την αναδουλειά,  οδηγούν τη πλειοψηφία σε σχετική χρεωκοπία. Πολλές φορές οι αυτοαπασχολούμενοι αναγκάζονται να επιλέγουν ποιές υποχρεώσεις έχουν τη δυνατότητα να εξυπηρετήσουν.

Τελικά η επιμονή και το δίκαιο των επιχειρημάτων των συνδικαλιστών της ΠΑΣΕΒΕ οδήγησε σε μεγάλη βελτίωση του διακανονισμού, έτσι ώστε να μπορεί ο συνάδελφος να ανταποκριθεί.

Η εξέλιξη δείχνει την αξία της οργανωμένης λαϊκής παρέμβασης για όλα τα λαϊκά προβλήματα, αναδεικνύει την ανάγκη ισχυροποίησης της αντιμονοπωλιακής συσπείρωσης, μαζικοποίησης του αγώνα ενάντια στα μονοπωλιακά συμφέροντα, τις πολιτικές και συνδικαλιστικές δυνάμεις που τα υπηρετούν.

Αναδεικνύει ακόμη ότι όσο ο λαός δεν επιβάλλει τη οικονομία και εξουσία των δικών του αναγκών θα φυτοζωεί στην οικονομία και εξουσία των μονοπωλίων.

Η Γραμματεία Καβάλας της ΠΑΣΕΒΕ.