Η ΚΑΛΑΜΑΤΑ ΣΤΟΝ ΑΡΚΤΙΚΟ ΚΥΚΛΟ

ΗΠΑΣΕΒΕ Νομού Μεσσηνίας καταγγέλλει τη Δημοτική Αρχή Καλαμάτας, για την παράταση του ωραρίου λειτουργίας των καταστημάτων από το πρωί του Σαββάτου 30 Αυγούστου ως τα ξημερώματα της Κυριακής 31 Αυγούστου, σε ένα «event» με την ονομασία «Λευκές Νύχτες»,  σημειώνοντας:

«Ο υποτιθέμενος στόχος των εκδηλώσεων είναι η τόνωση(!) της αγοράς. Η πρόταση του Δήμου Καλαμάτας γίνεται ο "Δούρειος Ίππος" που μεθοδεύει την απελευθέρωση του ωραρίου και την κατάργηση της κυριακάτικης αργίας. Η παραπάνω απόφαση σε συνδυασμό με το άνοιγμα των καταστημάτων τις Κυριακές, σηματοδοτούν τη θύελλα που έρχεται.

 

Αποδεικνύει επίσης ότι η Τοπική Διοίκηση γίνεται το μακρύ χέρι τού συστήματος, βάζοντας πλάτη στις φιλομονοπωλιακές πολιτικές όλων των μέχρι σήμερα κυβερνήσεων. Θερμοί, φυσικά, υποστηρικτές δεν θα μπορούσαν να μην είναι οι πλειοψηφίες από τον Εμπορικό Σύλλογο, το Επιμελητήριο, η Ομοσπονδία Επαγγελματιών, Βιοτεχνών και Εμπόρων, που η δράση τους περιορίζεται στις εκδηλώσεις και φιέστες βιτρίνας, ενώ ολοκληρωτική είναι η απουσία της ΓΣΕΒΕΕ και της ΕΣΕΕ στον καθημερινό αγώνα για την επιβίωση των επαγγελματιών, εμπόρων, βιοτεχνών.

Αυτοαπασχολούμενε επαγγελματία, βιοτέχνη, έμπορα,

Δεν θα δεχτούμε να βάλουμε ράντζα στα μαγαζιά μας, για να τονωθεί, δήθεν, η αγορά.

Πώς θα τονωθεί η αγορά με σχεδόν 2 εκατομμύρια ανέργους που δεν έχουν να φάνε ή να πληρώσουν το νοίκι, και πολλοί δεν έχουν ούτε φως και νερό στο σπίτι τους;

Η αγορά θα τονωθεί όταν οι εργαζόμενοι και οι συνταξιούχοι θα έχουν αξιοπρεπές εισόδημα, θα εξαλειφθεί η ανεργία, θα καταργηθούν τα δεκάδες χαράτσια, θα σταματήσει η φορολογική αφαίμαξη των μικρών ΕΒΕ, και θα φορολογήσουν πραγματικά τις μεγάλες επιχειρήσεις.

Καλούμε τους αυτοαπασχολούμενους και μικρούς ΕΒΕ να βρίσκονται σε επιφυλακή.

Η πρόθεση των πολυκαταστημάτων, των μεγαλοεπιχειρηματιών και της ΕΕ, με "λαντζέρηδες" τις κυβερνήσεις τους, είναι για πλήρη κατάργηση όλων των περιορισμών.

Δηλώνουμε ξεκάθαρα ότι θα κάνουμε ό,τι περνάει από το χέρι μας, μαζί με τους εργαζόμενους, αυτά τα μέτρα να μην περάσουν.

Υ.Γ. Οι "λευκές νύχτες" είναι ορατές σε γεωγραφικά πλάτη μεταξύ 60° και 66°, δηλαδή στα εξωτερικά όρια των αρκτικών κύκλων, κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού. Ο ήλιος δύει μεν, αλλά βρίσκεται ελάχιστα κάτω από τον ορίζοντα -αυτό έχει ως αποτέλεσμα την ύπαρξη φωτός στον ουρανό, ώστε δραστηριότητες σαν το διάβασμα να είναι εφικτές χωρίς επιπλέον φωτισμό. Ένα ουράνιο φαινόμενο λοιπόν, που σημειωτέον οι άνθρωποι που βιώνουν αυτό το φαινόμενο, περιορίζονται στο βορρά -πιο συγκεκριμένα, στους κατοίκους της Αλάσκας, του Βορείου Καναδά, της Γροιλανδίας, της Ισλανδίας και των βορείων επαρχιών της Ρωσίας, της Φινλανδίας, της Σουηδίας, της Νορβηγίας- έγινε για τη Δημοτική Αρχη ένα "event", μια "ωραία νύχτα γιορτής και χαράς", όπως ανέφερε ο δήμαρχος Καλαμάτας…»!!!