Για την πρόσφατη απόφαση δικαστηρίου του ΣτΕ σχετικα με την λειτουργια καταστημάτων τις Κυριακές

Κάτω τα χέρια από την Κυριακάτικη αργία!

Τα “καλά και συμφέροντα” των πολυκαταστημάτων και μεγάλων εμπορικών αλυσίδων ήρθε να διασφαλίσει με πρόσφατη απόφασή του το Δ' Τμήμα του Συμβουλίου της Επικρατείας, αναιρώντας προηγούμενη απόφαση της ολομέλειάς του ΣτΕ και κρίνοντας τελικά ως  συνταγματική την κατάπτυστη Υπουργική απόφαση της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, με βάση την οποία έχει απελευθερωθεί η λειτουργία των καταστημάτων ως και 32 Κυριακές το χρόνο.

Για μία ακόμα φορά, οι ηγεσίες των ΓΣΕΒΕΕ-ΕΣΕΕ μένουν έκθετες στα μάτια των συναδέλφων καθώς τότε υπόσχονταν  ότι οι προσφυγές στα δικαστήρια θα δώσουν τη «λύση», μακριά από την οργανωμένη πάλη, αφήνοντας τελικά ανενόχλητη την κυβέρνηση να κάνει τη δουλειά της.

Read more: Για την πρόσφατη απόφαση δικαστηρίου του ΣτΕ σχετικα με την λειτουργια καταστημάτων τις Κυριακές

Κάλεσμα συμμετοχής στις απεργιακές συγκεντρώσεις στις 28 Νοέμβρη 2018

 

 

Οι εκατοντάδες συνάδελφοι και συναδέλφισες, επαγγελματίες, βιοτέχνες, μικροί έμποροι, αυτοκινητιστές, που έδωσαν αγωνιστικό παρόν στις κινητοποιήσεις, που οργανωθήκαν στα πλαίσια του δεκαήμερου δράσης της ΠΑΣΕΒΕ, δείχνουν το δρόμο.

 

ΣΤΙΣ 28 ΝΟΕΜΒΡΗ ΔΙΝΟΥΜΕ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΣΤΙΣ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΕΙΣ ΜΑΣ

ΠΙΟ ΔΥΝΑΜΙΚΑ! ΟΛΟΙ ΤΩΡΑ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ, ΝΑ ΓΙΝΟΥΜΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ!

 

Read more: Κάλεσμα συμμετοχής στις απεργιακές συγκεντρώσεις στις 28 Νοέμβρη 2018

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Π.Α.Σ.ΕΒΕ : Κάλεσμα σε σύσκεψη με θέμα "κυριακάτικη αργία-ελεύθερος χρόνος-ανάγκες λαϊκής οικογένειας"

 

 Κυριακή 10 Ιουνίου 2018, στις 10:30 πμ, στα παλιά γραφεία της; ΓΣΕΒΕΕ (Καποδιστρίου 24).

 

Δίνουμε συνέχεια στον αγώνα ενάντια στην παραπέρα απελευθέρωση του ωραρίου λειτουργίας των καταστημάτων και την προσπάθεια κατάργησης της κυριακάτικης αργίας

 

Υπερασπίζουμε το δικαίωμα μας στην ξεκούραση, την οικογενειακή ζωή, την κάλυψη των σύγχρονων αναγκών μας.

 

Όλα τα προηγούμενα χρόνια, το  συνδικαλιστικό κίνημα εργαζομένων και οι αντιμονοπωλιακές δυνάμεις στους  αυτοαπασχολούμενoυς δώσαμε πολλές μάχες και οργανώσαμε από κοινού δεκάδες κινητοποιήσεις στην προσπάθεια να αποτραπεί η παραπέρα διεύρυνση του ωραρίου λειτουργίας των καταστημάτων και η κατάργηση της κυριακάτικης αργίας, στόχοι που προωθούνται από όλες τις κυβερνήσεις των τελευταίων χρόνων καθώς αποτελούν στρατηγική επιλογή των μεγάλων μονοπωλίων, των πολυκαταστημάτων και μεγάλων supermarkets.

 

Έχει αποδειχθεί στην πράξη ότι το άνοιγμα των αυτοαπασχολούμενων τις Κυριακές έχει τσακίσει τη ζωή εκατοντάδων χιλιάδων μικρών εμπόρων που αναγκάζονται να ξεροσταλιάζουν ατέλειωτες ώρες, 7 ημέρες τη βδομάδα μέσα στα μαγαζιά τους. Την ίδια στιγμή όμως προχωράει και η μονοπώληση. Τα πολυκαταστήματα και οι εμπορικές αλυσίδες αυξάνουν γρήγορα το μερίδιο τους στην αγορά. Ακόμα και όσοι καταφέρνουμε ακόμα να τα βγάλουμε πέρα, καθημερινά πληρώνουμε τις συνέπειες της έλλειψης προσωπικής και οικογενειακής ζωής.

 

Ο αγώνας ενάντια στην κατάργηση της κυριακάτικης αργίας είναι αγώνας για ανθρώπινο ωράριο,  για αξιοπρεπείς συνθήκες δουλειάς, για ξεκούραση, φροντίδα της οικογένειας και των παιδιών μας που μεγαλώνουν μέσα στα μαγαζιά.  Είναι κοινός αγώνας με τους εργαζόμενους στο εμπόριο που δουλεύουν με απάνθρωπα ωράρια, ελαστικές σχέσεις εργασίας και μισθούς πείνας.

 

Αυτό το διάστημα βρισκόμαστε στη φάση που η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ μαζί με τις περιφέρειες και τους δήμους προωθούν την εφαρμογή του νόμου για τις 32 Κυριακές, που θα έχει καταστροφικά αποτελέσματα για χιλιάδες μικρούς εμπόρους. Για αυτό το λόγο η Π.Α.Σ.ΕΒΕ παίρνει πρωτοβουλία να δώσει συνέχεια στον αγώνα για τη νομική κατοχύρωση της κυριακάτικης και ενάντια στη διεύρυνση του ωραρίου λειτουργίας των καταστημάτων με την προβολή και διεκδίκηση των σύγχρονων αναγκών σε ξεκούραση, αναψυχή, παροχές υγείας και πρόνοιας, για μια αξιοπρεπή ζωή με δικαιώματα.

 

Επιδιώκουμε να διαμορφωθεί και να οργανωθεί από τα σωματεία, τις ενώσεις και τους εμπορικούς συλλόγους που κινούνται σε αγωνιστική, διεκδικητική κατεύθυνση πρόγραμμα κινητοποιήσεων και προβολής των αιτημάτων που κινούνται σε αυτή την κατεύθυνση. Καλούμε σωματεία, ενώσεις, εμπορικούς συλλόγους και ομοσπονδίες των αυτοαπασχολούμενων να συζητήσουν και να πάρουν απόφαση συμμετοχής στην πανελλαδική σύσκεψη που οργανώνει η Π.Α.Σ.ΕΒΕ.

 

 

Δημοσιεύτηκε 21/05/2018 

 

Ανακοίνωση της Π.Α.Σ.ΕΒΕ για τις 120 δόσεις

 

Συνάδελφοι αυτοαπασχολούμενοι                                                                                                                   

επαγγελματίες, βιοτέχνες, μικροί έμποροι, αυτοκινητιστές,

 

Όσο και να προσπαθεί η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ να «χρυσώσει το χάπι» της αντιλαϊκής πολιτικής που ακολουθεί με τη νέα ρύθμιση μέχρι 120 δόσεων για χρέη σε ασφαλιστικά ταμεία και εφορία, δεν μπορεί να διαγράψει τις  ευθύνες της για τη σκληρή καθημερινότητα και τα  αδιέξοδα που αντιμετωπίζουν χιλιάδες συνάδελφοι.

Από τη νέα ρύθμιση άλλωστε, που είχε ανακοινωθεί εδώ και μήνες με τις αντίστοιχες τυμπανοκρουσίες περί “δίκαιης ανάπτυξης”, απορρίπτονται εξαρχής αυτοί που την έχουν περισσότερο ανάγκη. Χιλιάδες συνάδελφοι που έχουν κλείσει τις επιχειρήσεις τους και πνίγονται στα χρέη, χιλιάδες άλλοι που λόγω χρεών προς το ταμείο αδυνατούν να βγουν στη σύνταξη...

 

Δημοσιεύτηκε 5/1/2018

Κατεβάστε εδώ ολόκληρη την ανακοίνωση

 

ΟΛΟΙ ΚΑΙ ΟΛΕΣ ΣΤΙΣ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ 5,6 & 7 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΑΝΤΙΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΘΕΣΗ

Ενάντια στο νέο γύρο αντιασφαλιστικής - αντεργατικής επίθεσης, καλούμε όλο τον δοκιμαζόμενο λαό να πάρει θέση στον αγώνα και να συμμετέχει την Κυριακή 7/12 σε όλα τα συλλαλητήρια που θα γίνουν. Στην Αθήνα το συλλαλητήριο προγραμματίζεται για τις 17.30 στην Ομόνοια.

Επίσης, την Πέμπτη στις 16.00  αποφάσισαν τα πραγματοποιήσουν παραστάσεις διαμαρτυρίας τα παρακάτω σωματεία :

α/   Στο Υπουργείο Οικονομικών τα σωματεία εργαζομένων: στους ΟΤΑ, τη  δημόσια διοίκηση, των εκπαιδευτικών, των μεταφορών, των ναυτεργατών, των τηλεπικοινωνιών, των ταχυδρομείων – ταχυμεταφορών και των χρηματοπιστωτικού συστήματος. Επίσης θα συμμετέχουν οι λαϊκές επιτροπές από τα νότια προάστια και την Αθήνα.

β/     Στο Υπουργείο Εργασίας τα σωματεία εργαζομένων:  στις κατασκευές, στον τύπο και το χαρτί, στην ενέργεια, στον ιματισμό, στην φαρμακοβιομηχανία, στην χημική βιομηχανία, στον επισιτισμό και τον τουρισμό, στο εμπόριο, καθώς επίσης  λογιστές, ιδιωτικοί υπάλληλοι και οι οργανώσεις των συνταξιούχων. Τέλος θα συμμετέχουν οι λαϊκές επιτροπές των ανατολικών, δυτικών και βορείων συνοικιών.

Και την Παρασκευή το πρωί δίνουμε μάχη να φτάσουμε σε όσο το δυνατόν περισσότερους χώρους δουλειάς, να πραγματοποιήσουμε συσκέψεις συνελεύσεις, να παρθούν απεργιακές αποφάσεις, να επικρατήσει συνολικά απεργιακός συναγερμός.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ΟΛΗ ΤΗΝ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ - ΚΑΛΕΣΜΑ ΤΗΣ ΠΑΣΕΒΕ