ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΙΣ ΚΑΤΑΣΧΕΣΕΙΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΠΛΗΣΤΗΡΙΑΣΜΟΥΣ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΣΑΝ ΕΒΕ ΚΑΙ ΑΥΤΟΑΠΑΣΧΟΛΟΥΜΕΝΟΙ ΣΤΑ ΓΙΑΝΝΕΝΑ(Φωτό-Ανακοίνωση)

Σε κινητοποίηση προχώρησαν την Τετάρτη 10 Απρίλη έξω από τα Δικαστήρια Ιωαννίνων οι ΕΒΕ και αυτοαπασχολούμενοι των Ιωαννίνων, διαμαρτυρόμενοι ενάντια στις κατασχέσεις και τους πλειστηριασμούς.

Στην κινητοποίηση καλούσαν με αποφάσεις τους ο Εμπορικός Σύλλογος Ιωαννίνων, το Σωματείο Μηχανικών Αυτοκινήτων και Συναφών Επαγγελμάτων Ν. Ιωαννίνων, ο Σύλλογος Εργολάβων Ηλεκτρολόγων Ιωαννίνων, ο Σύλλογος Ηλεκτρολόγων Ιωαννίνων, το Σωματείο Συνταξιούχων ΟΑΕΕ Ιωαννίνων και οι Επιτροπές Αγώνα της ΠΑΣΕΒΕ.

Read more: ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΙΣ ΚΑΤΑΣΧΕΣΕΙΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΠΛΗΣΤΗΡΙΑΣΜΟΥΣ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΣΑΝ ΕΒΕ ΚΑΙ...

ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΘΗΚΕ ΣΥΣΚΕΨΗ ΣΤΑ ΓΙΑΝΝΕΝΑ-ΤΕΤΑΡΤΗ 10 ΑΠΡΙΛΙΟΥ ΗΜΕΡΑ ΔΡΑΣΗΣ ΚΑΙ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΩΝ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΩΝ

ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΠΑΣΕΒΕ

Μέρα δράσης και διοργάνωσης αγωνιστικών κινητοποιήσεων την Τετάρτη 10 Απρίλη αποφασίστηκε στη σύσκεψη στα Γιάννενα που πραγματοποίησε την Κυριακή η Πανελλαδική Γραμματεία της ΠΑΣΕΒΕ με σωματεία της Βορειοδυτικής Ελλάδας.

 

Στη σύσκεψη συμμετείχαν με αποφάσεις τωνΔΣ τους οι εξής: Ομοσπονδία Εμπορικών Συλλόγων Βορειοδυτικής Ελλάδος και Νήσων, Εμπορικός Σύλλογος Ιωαννίνων, Σωματείο Επισκευαστών ΙΧ αυτοκινήτων Ιωαννίνων, Σύλλογος Εγκαταστατών Ηλεκτρολόγων Ιωαννίνων, Σύλλογος Συνταξιούχων ΟΑΕΕ Άρτας, Σύλλογος Εγκαταστατών και Συντηρητών Ανελκυστήρων Άρτας, Σύλλογος Επαγγελματιών Λογιστών Κέρκυρας, Σωματείο Φορτοταξί Κέρκυρας. Επίσης συμμετείχαν Επιτροπές αγώνα της ΠΑΣΕΒΕ από τα Σωματεία Φοροτεχνικών, Υδραυλικών, Κομμωτηρίων, Ανελκυστήρων, Φορτοταξί και Συνταξιούχων Ιωαννίνων.

 

Κατά τη σύσκεψη αναδείχτηκαν τα προβλήματα που οδηγούν καθημερινά όλο και περισσότερους μικρούς ΕΒΕ και αυτοαπασχολούμενους στο λουκέτο και την απόγνωση. Τονίστηκε ότι οι ΕΒΕ όπως μάτωσαν στα χρόνια της κρίσης από τις πολιτικές που εφάρμοσαν τόσο οι προηγούμενες όσο και η σημερινή κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, έτσι και τώρα στις περιόδους της «ανάπτυξης» και της «κανονικότητας» θα συνεχίσουν να πληρώνουν το μάρμαρο.

Read more: ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΘΗΚΕ ΣΥΣΚΕΨΗ ΣΤΑ ΓΙΑΝΝΕΝΑ-ΤΕΤΑΡΤΗ 10 ΑΠΡΙΛΙΟΥ ΗΜΕΡΑ ΔΡΑΣΗΣ ΚΑΙ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΩΝ...

Ανακοίνωση για την 8η του Μάρτη - Παγκόσμια μέρα της γυναίκας

 

 

Η Πανελλαδική Γραμματεία της ΠΑΣΕΒΕ χαιρετίζει τις χιλιάδες συναδέλφισσες,

 

Όλες εσάς,

Που αγωνίζεστε, να αντεπεξέλθετε στις ατελείωτες επαγγελματικές και οικονομικές υποχρεώσεις για να εξασφαλίσετε ένα εισόδημα για την οικογένειάς σας.

Που παλεύετε για να συνδυάσετε ατελείωτες ώρες εργασίας και μητρότητα, πνιγμένες στο άγχος και την αβεβαιότητα για το μέλλον το δικό σας και των παιδιών σας.

Που οι ανάγκες σας, ο ελεύθερος χρόνος, η ανάπαυση φαντάζουν πολυτελεία μπροστά στα καθημερινά προβλήματα.

 

Συναδέλφισσα,

Το μήνυμα του αγώνα των υφαντριών της Ν. Υόρκης, για ανθρώπινες συνθήκες εργασίας φωτίζει και σήμερα την ανάγκη να δυναμώσει η πάλη των εργαζόμενων γυναικών και του ίδιου του λαϊκού κινήματος για την ανατροπή της αντιλαϊκής καταιγίδας που έχουν εξαπολύσει τα τελευταία χρόνια κυβερνήσεις - ΕΕ και σαρώνει με αμείωτη ένταση κατακτήσεις και δικαιώματα.

 

Για τα σημερινά σου προβλήματα, σημάδεψε τον πραγματικό ένοχο!

Η σημερινή Κυβέρνηση του Σύριζα, και όλες οι προηγούμενες, η ΕΕ, οι συνδικαλιστικοί φορείς  και τα επιμελητήρια, χωρίς ντροπή, κάθε χρόνο τέτοια μέρα χύνουν κροκοδείλια δάκρυα.

Θυμήσου όμως! Όλοι αυτοί:

Ø  Τσακίζουν τους μικρούς επαγγελματίες και εμπόρους, απειλούν πάνω από 40.000 με κατασχέσεις.

Ø  Eξίσωσαν προς τα πάνω τα όρια συνταξιοδότησης ανδρών και γυναικών στα 67 έτη.

Ø  Καταργούν την κυριακάτικη αργία. Η αύξηση των ωρών απασχόλησης, αναγκάζει χιλιάδες νέες μητέρες να βλέπουν όλο και λιγότερο τα παιδιά τους ή να τα μεγαλώνουν μέσα στα μαγαζιά τους.

Ø  Πετσοκόβουν τις υπηρεσιες Υγείας και της Πρόληψης, αφήνοντας χιλιάδες αυτοαπασχολούμενες χωρίς ουσιαστική ιατρική κάλυψη, εξειδικευμένες εξετάσεις, φάρμακα, μετατρέποντας την περίθαλψη του λαού σε πανάκριβο εμπόρευμα.

Ø  Χτυπούν παραπέρα την προστασία της μητρότητας. Η πλειοψηφία των αυτοαπασχολούμενων γυναικών αναγκάζεται να επιστρέψει στη δουλειά αμέσως μετά τον τοκετό, χωρίς ουσιαστική κρατική στήριξη.

Ø  Ευθύνονται για τις ανεπαρκείς υποδομές, τα τροφεία και άλλα εμπόδια που θέτουν οι δήμοι για την εγγραφή των παιδιών αυτοαπασχολούμενων στους βρεφονηπιακούς σταθμούς.

 

Read more: Ανακοίνωση για την 8η του Μάρτη - Παγκόσμια μέρα της γυναίκας

Ανακοίνωση για τις αγροτικές κινητοποιήσεις

Αλληλεγγύη στον δίκαιο αγώνα των αγροτών!

Κάτω τα χέρια από τους αγωνιστές!

 

Εκφράζουμε την αλληλεγγύη μας στον αγώνα της μικρομεσαίας αγροτιάς, που βρίσκεται στα μπλόκα του αγώνα ακόμη μια φορά. Στηρίζουμε τον δίκαιο αγώνα των αγροτών για επιβίωση. Πολλά από τα αιτήματα τους είναι και δικά μας, όπως η εφαρμογή αφορολογήτου ορίου για εισοδήματα μέχρι 12000 €, ο ακατάσχετος λογαριασμός κ.α.

 

Το ρεσιτάλ αυταρχισμού και διώξεων της Κυβέρνησης του Σύριζα συνεχίζεται. Νέα πράξη στο έργο της καταστολής, η δικαστική δίωξη σε βάρος στελεχών των Ομοσπονδιών Αγροτικών Συλλόγων της Θεσσαλίας κι άλλων αγροτών, οι οποίοι σέρνονται στο «αγροτοδικείο» της Λάρισας την 1η Μάρτη, με την κατηγορία ότι υποκίνησαν τους αγρότες να βγουν με τα τρακτέρ τους στο μπλόκο της Νίκαιας, που στήθηκε την περασμένη Δευτέρα. Η εξέλιξη αυτή έρχεται να προστεθεί στον αντιλαϊκό κατήφορο που ακολουθεί η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ με την επιβολή κλίματος αυταρχισμού και αστυνομοκρατίας. Πρωτοφανής είναι η ταχύτητα που επέδειξε η Δικαιοσύνη στην διεκπεραίωση των απαραίτητων διαδικασιών στηριζόμενη μάλιστα σε δημοσιεύματα που προηγήθηκαν του "αδικήματος" του στησίματος του μπλόκου.

Read more: Ανακοίνωση για τις αγροτικές κινητοποιήσεις

Κάλεσμα συμμετοχής στις απεργιακές συγκεντρώσεις στις 28 Νοέμβρη 2018

 

 

Οι εκατοντάδες συνάδελφοι και συναδέλφισες, επαγγελματίες, βιοτέχνες, μικροί έμποροι, αυτοκινητιστές, που έδωσαν αγωνιστικό παρόν στις κινητοποιήσεις, που οργανωθήκαν στα πλαίσια του δεκαήμερου δράσης της ΠΑΣΕΒΕ, δείχνουν το δρόμο.

 

ΣΤΙΣ 28 ΝΟΕΜΒΡΗ ΔΙΝΟΥΜΕ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΣΤΙΣ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΕΙΣ ΜΑΣ

ΠΙΟ ΔΥΝΑΜΙΚΑ! ΟΛΟΙ ΤΩΡΑ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ, ΝΑ ΓΙΝΟΥΜΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ!

 

Read more: Κάλεσμα συμμετοχής στις απεργιακές συγκεντρώσεις στις 28 Νοέμβρη 2018

Για την πρόσφατη απόφαση δικαστηρίου του ΣτΕ σχετικα με την λειτουργια καταστημάτων τις Κυριακές

Κάτω τα χέρια από την Κυριακάτικη αργία!

Τα “καλά και συμφέροντα” των πολυκαταστημάτων και μεγάλων εμπορικών αλυσίδων ήρθε να διασφαλίσει με πρόσφατη απόφασή του το Δ' Τμήμα του Συμβουλίου της Επικρατείας, αναιρώντας προηγούμενη απόφαση της ολομέλειάς του ΣτΕ και κρίνοντας τελικά ως  συνταγματική την κατάπτυστη Υπουργική απόφαση της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, με βάση την οποία έχει απελευθερωθεί η λειτουργία των καταστημάτων ως και 32 Κυριακές το χρόνο.

Για μία ακόμα φορά, οι ηγεσίες των ΓΣΕΒΕΕ-ΕΣΕΕ μένουν έκθετες στα μάτια των συναδέλφων καθώς τότε υπόσχονταν  ότι οι προσφυγές στα δικαστήρια θα δώσουν τη «λύση», μακριά από την οργανωμένη πάλη, αφήνοντας τελικά ανενόχλητη την κυβέρνηση να κάνει τη δουλειά της.

Read more: Για την πρόσφατη απόφαση δικαστηρίου του ΣτΕ σχετικα με την λειτουργια καταστημάτων τις Κυριακές

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Π.Α.Σ.ΕΒΕ : Κάλεσμα σε σύσκεψη με θέμα "κυριακάτικη αργία-ελεύθερος χρόνος-ανάγκες λαϊκής οικογένειας"

 

 Κυριακή 10 Ιουνίου 2018, στις 10:30 πμ, στα παλιά γραφεία της; ΓΣΕΒΕΕ (Καποδιστρίου 24).

 

Δίνουμε συνέχεια στον αγώνα ενάντια στην παραπέρα απελευθέρωση του ωραρίου λειτουργίας των καταστημάτων και την προσπάθεια κατάργησης της κυριακάτικης αργίας

 

Υπερασπίζουμε το δικαίωμα μας στην ξεκούραση, την οικογενειακή ζωή, την κάλυψη των σύγχρονων αναγκών μας.

 

Όλα τα προηγούμενα χρόνια, το  συνδικαλιστικό κίνημα εργαζομένων και οι αντιμονοπωλιακές δυνάμεις στους  αυτοαπασχολούμενoυς δώσαμε πολλές μάχες και οργανώσαμε από κοινού δεκάδες κινητοποιήσεις στην προσπάθεια να αποτραπεί η παραπέρα διεύρυνση του ωραρίου λειτουργίας των καταστημάτων και η κατάργηση της κυριακάτικης αργίας, στόχοι που προωθούνται από όλες τις κυβερνήσεις των τελευταίων χρόνων καθώς αποτελούν στρατηγική επιλογή των μεγάλων μονοπωλίων, των πολυκαταστημάτων και μεγάλων supermarkets.

 

Έχει αποδειχθεί στην πράξη ότι το άνοιγμα των αυτοαπασχολούμενων τις Κυριακές έχει τσακίσει τη ζωή εκατοντάδων χιλιάδων μικρών εμπόρων που αναγκάζονται να ξεροσταλιάζουν ατέλειωτες ώρες, 7 ημέρες τη βδομάδα μέσα στα μαγαζιά τους. Την ίδια στιγμή όμως προχωράει και η μονοπώληση. Τα πολυκαταστήματα και οι εμπορικές αλυσίδες αυξάνουν γρήγορα το μερίδιο τους στην αγορά. Ακόμα και όσοι καταφέρνουμε ακόμα να τα βγάλουμε πέρα, καθημερινά πληρώνουμε τις συνέπειες της έλλειψης προσωπικής και οικογενειακής ζωής.

 

Ο αγώνας ενάντια στην κατάργηση της κυριακάτικης αργίας είναι αγώνας για ανθρώπινο ωράριο,  για αξιοπρεπείς συνθήκες δουλειάς, για ξεκούραση, φροντίδα της οικογένειας και των παιδιών μας που μεγαλώνουν μέσα στα μαγαζιά.  Είναι κοινός αγώνας με τους εργαζόμενους στο εμπόριο που δουλεύουν με απάνθρωπα ωράρια, ελαστικές σχέσεις εργασίας και μισθούς πείνας.

 

Αυτό το διάστημα βρισκόμαστε στη φάση που η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ μαζί με τις περιφέρειες και τους δήμους προωθούν την εφαρμογή του νόμου για τις 32 Κυριακές, που θα έχει καταστροφικά αποτελέσματα για χιλιάδες μικρούς εμπόρους. Για αυτό το λόγο η Π.Α.Σ.ΕΒΕ παίρνει πρωτοβουλία να δώσει συνέχεια στον αγώνα για τη νομική κατοχύρωση της κυριακάτικης και ενάντια στη διεύρυνση του ωραρίου λειτουργίας των καταστημάτων με την προβολή και διεκδίκηση των σύγχρονων αναγκών σε ξεκούραση, αναψυχή, παροχές υγείας και πρόνοιας, για μια αξιοπρεπή ζωή με δικαιώματα.

 

Επιδιώκουμε να διαμορφωθεί και να οργανωθεί από τα σωματεία, τις ενώσεις και τους εμπορικούς συλλόγους που κινούνται σε αγωνιστική, διεκδικητική κατεύθυνση πρόγραμμα κινητοποιήσεων και προβολής των αιτημάτων που κινούνται σε αυτή την κατεύθυνση. Καλούμε σωματεία, ενώσεις, εμπορικούς συλλόγους και ομοσπονδίες των αυτοαπασχολούμενων να συζητήσουν και να πάρουν απόφαση συμμετοχής στην πανελλαδική σύσκεψη που οργανώνει η Π.Α.Σ.ΕΒΕ.

 

 

Δημοσιεύτηκε 21/05/2018