Συνεδρίαση της Πανελλαδικής Γραμματείας της Π.Α.Σ.ΕΒΕ 26/02/2018

 

 

Δελτίο Τύπου

 

Τη Δευτέρα 26 Φεβρουαρίου, συνεδρίασε η Πανελλαδική Γραμματεία της Π.Α.Σ.ΕΒΕ με θέμα τις πρόσφατες κινητοποιήσεις για τους πλειστηριασμούς  και το σχεδιασμό του επόμενου διαστήματος.

 

Η Πανελλαδική Γραμματεία χαιρετίζει όλους τους αυτοαπασχολούμενους που συμμετείχαν σε δεκάδες πόλεις της χώρας στις κινητοποιήσεις ενάντια στους πλειστηριασμούς. Τις Ομοσπονδίες, τα Σωματεία, τους Συλλόγους και τις Ενώσεις που πήραν απόφαση για συμμετοχή και προχώρησαν αποφασιστικά στην οργάνωση των κινητοποιήσεων μέσα από Γενικές Συνελεύσεις, συσκέψεις, εξορμήσεις. Οι κινητοποιήσεις της 21ης Φεβρουαρίου αποτελούν απάντηση ενάντια στη βάρβαρη, αντιλαϊκή πολιτική της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ που συνεχίζει με αμείωτη ένταση να τσακίζει τις ζωές μας υλοποιώντας τις επιταγές τις ΕΕ και των μεγάλων μονοπωλιακών ομίλων. Στηρίζουμε με όλες μας τις δυνάμεις αυτές τις πρωτοβουλίες και καλούμε τις Ομοσπονδίες και τα Σωματεία σε κλιμάκωση της πάλης. Να κάνουν πράξη το σύνθημα «Κανένα σπίτι στα χέρια τραπεζίτη». Να οργανώσουν τη δική τους απάντηση, προσπερνώντας την αδράνεια που σκόπιμα καλλιεργούν οι συμβιβασμένες ηγεσίες της ΓΣΕΒΕΕ και της ΕΣΕΕ. Το επόμενο διάστημα καλούμε τις Ομοσπονδίες και τα Σωματεία των αυτοαπασχολούμενων, τους Συλλόγους και τις Ενώσεις να συζητήσουν πλατιά με τα μέλη τους, να μπουν μπροστά στη οργάνωση της πάλης για τη διεκδίκηση των δίκαιων αιτημάτων μας.

 

Η Πανελλαδική Γραμματεία απευθύνει ξεχωριστό κάλεσμα στις γυναίκες αυτοαπασχολούμενες που καλούνται σε αυτές τις δύσκολες συνθήκες να συνδυάσουν την οικογένεια και το νοικοκυριό με τη δουλειά. Ένας συνδυασμός που δυσχεραίνεται ακόμα περισσότερο με τα ολοένα και αυστηρότερα κριτήρια που θέτουν οι Δήμοι για εισαγωγή των παιδιών στους παιδικούς σταθμούς των ήδη μειωμένων θέσεων, το πενιχρό επίδομα μητρότητας των 150 ευρώ και μάλιστα με προϋποθέσεις που για τις περισσότερες γυναίκες είναι ανέφικτες, την κατάργηση της κυριακάτικης αργίας, την αντιδραστική εξίσωση των ορίων συνταξιοδότησης. Τα προβλήματα των αυτοαπασχολούμενων γυναικών είναι προβλήματα όλης της λαϊκής οικογένειας. Οι κινητοποιήσεις στις 8 Μάρτη, θα πρέπει να αποτελέσουν εφαλτήριο για ένταξη όλο και περισσότερων γυναικών στην πάλη, για ακόμα πιο αποφασιστική διεκδίκηση των σύγχρονων αναγκών της λαϊκής οικογένειας. Τώρα είναι ανάγκη τα συνδικαλιστικά όργανα να συζητήσουν πλατιά με τις αυτοαπασχολούμενες γυναίκες σε όλους τους κλάδους, να πάρουν πάνω τους την ένταξή τους στην πάλη και με πρακτικά μέτρα στήριξης.

 Δημοσιεύτηκε 27/02/2018

Κατεβάστε εδώ ολόκληρη την ανακοίνωση