ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΘΗΚΕ ΣΥΣΚΕΨΗ ΣΤΑ ΓΙΑΝΝΕΝΑ-ΤΕΤΑΡΤΗ 10 ΑΠΡΙΛΙΟΥ ΗΜΕΡΑ ΔΡΑΣΗΣ ΚΑΙ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΩΝ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΩΝ

ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΠΑΣΕΒΕ

Μέρα δράσης και διοργάνωσης αγωνιστικών κινητοποιήσεων την Τετάρτη 10 Απρίλη αποφασίστηκε στη σύσκεψη στα Γιάννενα που πραγματοποίησε την Κυριακή η Πανελλαδική Γραμματεία της ΠΑΣΕΒΕ με σωματεία της Βορειοδυτικής Ελλάδας.

 

Στη σύσκεψη συμμετείχαν με αποφάσεις τωνΔΣ τους οι εξής: Ομοσπονδία Εμπορικών Συλλόγων Βορειοδυτικής Ελλάδος και Νήσων, Εμπορικός Σύλλογος Ιωαννίνων, Σωματείο Επισκευαστών ΙΧ αυτοκινήτων Ιωαννίνων, Σύλλογος Εγκαταστατών Ηλεκτρολόγων Ιωαννίνων, Σύλλογος Συνταξιούχων ΟΑΕΕ Άρτας, Σύλλογος Εγκαταστατών και Συντηρητών Ανελκυστήρων Άρτας, Σύλλογος Επαγγελματιών Λογιστών Κέρκυρας, Σωματείο Φορτοταξί Κέρκυρας. Επίσης συμμετείχαν Επιτροπές αγώνα της ΠΑΣΕΒΕ από τα Σωματεία Φοροτεχνικών, Υδραυλικών, Κομμωτηρίων, Ανελκυστήρων, Φορτοταξί και Συνταξιούχων Ιωαννίνων.

 

Κατά τη σύσκεψη αναδείχτηκαν τα προβλήματα που οδηγούν καθημερινά όλο και περισσότερους μικρούς ΕΒΕ και αυτοαπασχολούμενους στο λουκέτο και την απόγνωση. Τονίστηκε ότι οι ΕΒΕ όπως μάτωσαν στα χρόνια της κρίσης από τις πολιτικές που εφάρμοσαν τόσο οι προηγούμενες όσο και η σημερινή κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, έτσι και τώρα στις περιόδους της «ανάπτυξης» και της «κανονικότητας» θα συνεχίσουν να πληρώνουν το μάρμαρο.

 

Μόνη διέξοδος είναι η ενίσχυση των σωματείων, η αλλαγή των συσχετισμών στο συνδικαλιστικό κίνημα των ΕΒΕ και η ανάπτυξη αγώνων στη βάση του διεκδικητικού πλαισίου της ΠΑΣΕΒΕ.

Αποφασίστηκε ημέρα δράσης και διοργάνωση αγωνιστικών κινητοποιήσεων την Τετάρτη 10 Απρίλη σε όλη τη Βορειοδυτική Ελλάδα με αιτήματα αιχμής:

• Νομοθετική κατοχύρωση της Κυριακάτικης αργίας.

• Επαναφορά του αφορολόγητου για τους αυτοαπασχολούμενους, με ατομικό αφορολόγητο 12.000 €

και 3.000 € για κάθε παιδί.

• Κατάργηση τέλους επιτηδεύματος και ΕΝΦΙΑ.

• Κατάργηση των νόμων που απελευθερώνουν κατασχέσεις και πλειστηριασμούς 1ης κατοικίας.

• Καμιά κατάσχεση επαγγελματικής στέγης και εξοπλισμών για εισοδήματα κάτω των 12.000 ευρώ.

• Κατάργηση του αντιασφαλιστικού εκτρώματος Κατρούγκαλου.

• Σύγχρονες υπηρεσίες δημοσίας και δωρεάν Υγείας, Πρόνοιας με βάση τις ανάγκες. Αύξησή των δαπανών από τον κρατικό προϋπολογισμό. Κατάργηση κάθε επιχειρηματικής δραστηριότητας στην Υγεία - Πρόνοια.

• Δημόσιοι και δωρεάν παιδικοί σταθμοί, χωρίς και τροφεία και εξαιρέσεις για όλα τα παιδιά.