ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΣΤΟ ΚΕΑΟ

 

"Δε θα περιμένω να μου πάρετε τα εργαλεία της δουλειάς... "

Η απαντητική επιστολή ενός αυτοαπασχολούμενου στις απειλές του ΚΕΑΟ

Ο Γιώργος Ζαχάρος είναι αυτοαπασχολούμενος, «τεντάς» στο επάγγελμα. Στις 29 Αυγούστου πήρε από το Κέντρο Είσπραξης Ασφαλιστικών Οφειλών «ατομική ειδοποίηση» ότι από τα τέλη του 2011 μέχρι και τον Ιούλη του 2014 χρωστάει στον ΟΑΕΕ 14.724,82 ευρώ. Με τα πρόσθετα τέλη, το τελικό ποσό της οφειλής αυξήθηκε στα 14.823,47 ευρώ. Εδω η επιστολή, την οποία ετοιμάζεται να καταθέσει στο ΚΕΑΟ.

Αμεσα χρειάζεται να χτυπήσει συναγερμός σε όλα τα σωματεία. Να έρθουν σε επαφή με τα μέλη τους, να ανοίξουν τη συζήτηση, να πάρουν πρωτοβουλίες αλληλεγγύης και κινητοποίησης, είτε για τα κατασχετήρια, είτε στις εφορίες. Την 1 Οκτώβρη, όλοι στις κινητοποιήσεις για τα χρέη.

ΔΙΕΚΔΗΚΟΥΜΕ:

·       Πάγωμα των χρεών προς τον ΟΑΕΕ, το Δημόσιο, τις τράπεζες και τους ιδιώτες. Κεφαλαιοποίηση των χρεών, χωρίς προσαυξήσεις και πρόσθετα τέλη. Μακρόχρονη ρύθμιση, με δόσεις που να μην ξεπερνούν συνολικά το 10% του διαθέσιμου εισοδήματος.

·       Αποποινικοποίηση των χρεών προς τον ΟΑΕΕ, κατάργηση των αντίστοιχων νόμων. Κατάργηση του ΚΕΑΟ για χρέη στον ΟΑΕΕ. Κατάργηση της ασφαλιστικής ενημερότητας για τον ΟΑΕΕ.

·    Καμία κατάσχεση πρώτης κατοικίας. Αναστολή των κατάσχέσεων επαγγελματικής στέγης, εξοπλισμού, μεταφορικών μέσων, τραπεζικών λογαριασμών κ.λπ. για τους αυτοαπασχολούμενους που διατηρούν την επιχείρησή τους.

 ΓΙΑ ΤΟ ΚΕΑΟ - ΧΡΕΗ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΕΔΩ

 

ΕΔΩ ΤΟ ΠΡΟΤΥΠΟ ΕΝΣΤΑΣΗΣ ΠΟΥ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΟΥΝ ΟΙ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΙ ΓΙΑ ΝΑ ΑΝΑΚΟΨΟΥΝ ΤΗΝ ΑΠΕΙΛΗ ΠΛΕΙΣΤΗΡΙΑΣΜΟΥ.