ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΑΝΤΙΜΟΝΟΠΩΛΙΑΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ 2-7-2015

Συνεδρίασε εκτάκτως το Δ.Σ. της ΓΣΕΒΕΕ στις 30/6/2015, με θέμα την στάση του τριτοβάθμιου οργάνου απέναντι στο δημοψήφισμα της 5/7/2015.

 

Η πλειοψηφία του ΔΣ  (Π.Α.Σ.Κ.ΕΒΕ – Δ.Α.Κ.ΜΜΕ), με βασικό επιχείρημα τον κίνδυνο να βγει η οικονομία της χώρας από την ευρωζώνη, ψήφισε την συμμετοχή της ΓΣΕΒΕΕ στην επιτροπή στήριξης του ΝΑΙ, μαζί με την ΕΣΕΕ τον ΣΕΒ και άλλους εκπροσώπους του μεγάλου κεφαλαίου και των μονοπωλίων.

 

  Σε σχέση με την παραπάνω απόφαση, η ΑΝΤΙΜΟΝΟΠΩΛΙΑΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ καταγγέλλει:

 

·        Η πλειοψηφία της διοίκησης της ΓΣΕΒΕΕ, μετά την συνειδητή υπονόμευση των αγώνων του συνδικαλιστικού κινήματος, μετά τις αυταπάτες περί ανάπτυξης των μικρομεσαίων επιχειρήσεων που έχει σημαία της, μετά την συμμετοχή σε κάθε «κοινωνικό διάλογο», προχωρά ένα βήμα παραπέρα. Συμμετέχει ενεργά στην επιχείρηση υφαρπαγής της ψήφου των  αυτοαπασχολούμενων και μικρών ΕΒΕ. Τους προτρέπει, να υπογράψουν με την ψήφο τους στο δημοψήφισμα, το νέο αντιλαϊκό πακέτο μέτρων της Ευρωπαϊκής Ένωσης και του ΔΝΤ, να βάλουν οι ίδιοι την θηλεία στον λαιμό τους.

·        Αντίστοιχη είναι και η στάση, της παράταξης του ΣΥΡΙΖΑ, που με δήθεν πατριωτικές κορώνες, καλούν τους αυτοαπασχολούμενους να ψηφίσουν το άλλο αντιλαϊκό πακέτο, της συγκυβέρνησης. Οι φραστικές αντιπαραθέσεις, με τους επί χρόνια συνεταίρους τους στην ηγεσία της ΓΣΕΒΕΕ, είναι κούφια λόγια για να θολώσουν τα νερά, για να αποπροσανατολίσουν.

·        Οι ευθύνες και των τριών παρατάξεων για την κατάσταση στο συνδικαλιστικό κίνημα είναι μεγάλες. Σήμερα κάνουν ένα ακόμα βήμα στον παραπέρα  εκφυλισμό και την απαξίωση.

 

 

Αυτά πρέπει να το λάβουν σοβαρά υπόψη τους οι αυτοαπασχολούμενοι τόσο στην ψήφο τους στο δημοψήφισμα όσο και στην επιτακτική ανάγκη ανάπτυξης των αγώνων το επόμενο διάστημα.

Το νέα μέτρα που προετοιμάζονται στην πλάτη τους από κυβέρνηση, Ευρωπαϊκή Ένωση και ΔΝΤ, φέρουν και την υπογραφή της πλειοψηφίας της διοίκησης της ΓΣΕΒΕΕ.

 

Η Αντιμονοπωλιακή Συσπείρωση καλεί τους αυτοαπασχολούμενους και μικρούς ΕΒΕ:

·        Να μην υπογράψουν με την ψήφο τους ούτε  ΝΑΙ ούτε ΟΧΙ στα νέα αντιλαϊκά μέτρα που θα φορτωθούν στην πλάτη τους. Kαι τα δύο φέρνουν νέα μνημόνια.

ΑΠΑΝΤΑΜΕ  ΣΤΑ ΨΕΥΤΟΔΙΛΗΜΜΑΤΑ ΜΕ ΔΙΠΛΟ ΟΧΙ ΚΑΙ ΣΤΑ ΜΝΗΜΟΝΙΑ

ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΝΩΣΗ ΤΩΝ ΜΟΝΟΠΩΛΙΩΝ.

·        Να απομονώσουν τις συμβιβασμένες ηγεσίες που μόνο ζημιά προκαλούν στο συνδικαλιστικό κίνημα.

·        Να πυκνώσουν τις γραμμές των σωματείων και να ενισχύσουν τις γραμμές του αγωνιστικού αντιμονοπωλιακού ρεύματος και της ΠΑΣΕΒΕ που προτείνει την μοναδική ρεαλιστική διέξοδο στα προβλήματα που διογκώνονται.

·        Να παλέψουν για άλλο δρόμο ανάπτυξης, έξω από τα ασφυκτικά πλαίσια της Ευρωενωσιακής πολιτικής, για διαγραφή του χρέους, για μια ζωή με δουλειά, ασφάλιση και δικαιώματα.

 

ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΤΗΝ ΔΥΣΚΟΛΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΠΟΥ ΒΙΩΝΟΥΜΕ ΝΑ ΕΝΙΣΧΥΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΚΟΙΝΗ ΔΡΑΣΗ ΤΗΝ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΔΙΕΞΟΔΟ

 

 

ΑΝΤΙΜΟΝΟΠΩΛΙΑΚΗ  ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ