ΑΝΑΚΟΙΜΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΗΜΕΡΑ ΤΗΣ ΓΥΝΑΙΚΑΣ 2016

Συναδέλφισες και συνάδελφοι αυτοαπασχολούμενοι

 Η 8η Μάρτη αποτελεί μέρα τιμής για τους αγώνες των εργαζόμενων γυναικών, που πάλεψαν για μια καλύτερη ζωή, αγωνίστηκαν ενάντια στην καταπίεση, την εκμετάλλευση και τη βαρβαρότητα. Η φετινή επέτειος μπορεί και πρέπει να αποτελέσει το επόμενο βήμα στην κλιμάκωση της πάλης που διεξάγεται αυτή τη στιγμή ενάντια στα σχέδια της κυβέρνησης για το ασφαλιστικό. Να φέρει στο προσκήνιο τα δίκαια αιτήματα χιλιάδων γυναικών για εργασία, για τη μητρότητα, τον ελεύθερο χρόνο, τις σύγχρονες ανάγκες των λαϊκών οικογενειών

 

Χιλιάδες συναδέλφισσες δίνουν καθημερινά τη μάχη της επιβίωσης στα μικρομάγαζα, στα κομμωτήρια, στις βιοτεχνίες, τα εργαστήρια παλεύοντας να επιβιώσουν ενάντια στα μεγάλα εμπορικά κέντρα και τα πολυκαταστήματα. Προσπαθούν να τα βγάλουν πέρα με  τις φοροεπιδρομές, τα χαράτσια, τα χρέη αλλά και με την εμπορευματοποίηση και υποβάθμιση της ποιότητας της ζωής τους, της υγείας, της παιδείας, των παιδιών τους, της οικογένειάς τους συνολικά. Τα δικαιώματά τους, οι ανάγκες των παιδιών τους δεν περιλαμβάνονται στον περιβόητο οδικό χάρτη της ανάπτυξης της κυβέρνησης και της ΕΕ. Θυσιάζονται και αυτά για να ανακάμψουν τα κέρδη των λίγων, των μεγάλων επιχειρηματιών.

Συναδέλφισσες , συνάδελφοι

Η ΠΑΣΕΒΕ χαιρετίζει και στηρίζει όλες τις γυναίκες που αντιστέκονται, και παλεύουν καθημερινά για ένα καλύτερο μέλλον για τα παιδιά και τις οικογένειές τους. Τα προβλήματά τους είναι προβλήματα όλης της λαϊκής οικογένειας. Γι΄αυτό και το ίδιο το λαϊκό κίνημα, οι μαζικοί φορείς των αυτοαπασχολούμενων πρέπει να κάνουν δική τους υπόθεση τις διεκδικήσεις τους. Η μαζικοποίηση του αγώνα άλλωστε, η ενδυνάμωση της λαϊκής συμμαχίας, η αποτελεσματικότητα των αγώνων μας, εξαρτάται και από τη δική τους μαζική συμμετοχή.

Καλούμε ΟΛΑ τα σωματεία και τις ομοσπονδίες να οργανώσουν την μαζική συμμετοχή των συναδελφισσών και των συναδέλφων στην κινητοποίηση απαιτώντας:

 

§  Σύνταξη στα 60 για τους άντρες και τα 55 για τις γυναίκες. Να επανέλθει η διαφορά 5ετίας στη συνταξιοδότηση των γυναικών.

§  Ένταξη των αυτοαπασχολούμενων στα ΒΑΕ. Μελέτη για την ένταξη νέων επαγγελμάτων με βάση τις σύγχρονες εξελίξεις.

§  Επαναφορά του επιδόματος τοκετού για όλες τις γυναίκες. Επέκταση του επιδόματος μητρότητας για ένα χρόνο και στο ύψος των απαιτούμενων αναγκών για τις αυτοαπασχολούμενες.

§  Ένταξη όλων των παιδιών στους παιδικούς σταθμούς ανεξαρτήτως προϋποθέσεων, με επαρκή κάλυψη των δαπανών από τον κρατικό προϋπολογισμό.

§  Πλήρης κάλυψη ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης για όλους τους αυτοαπασχολούμενους με ταυτόχρονη κάλυψη από το κράτος δωρεάν προληπτικών και διαγνωστικών εξετάσεων για όλες τις αυτοαπασχολούμενες με επιστημονικά προσδιορισμένο χρόνο έναρξης και συχνότητα.

Ζήτω η 8η Μάρτη

 

Παγκόσμια Μέρα της Γυναίκας

 

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΕΔΩ