ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΕΜΠΟΡΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ

Απαιτούμε νομοθετική κατοχύρωση της Κυριακάτικης αργίας

 

Πριν λίγες μέρες βγήκε η απόφαση του Συμβουλίου της επικρατείας που ακυρώνει την υπουργική απόφαση για άνοιγμα των καταστημάτων και τις 52 Κυριακές σε ορισμένες περιοχές της χώρας.

 

Αποτελεί μια θετική εξέλιξη που πρόκυψε κάτω από την πίεση, την εκφρασμένη διάθεση των αυτοαπασχολούμενων και μικρών εμπόρων, τους συνεχείς αγώνες τα τελευταία χρόνια μαζί με τους εργαζόμενους. Η απόφαση αυτή εμπεριέχει την ανάγκη των αυτοαπασχολούμενων, των εργαζόμενων, κάθε λαϊκής οικογένειας για μια μέρα ανάπαυσης, ελεύθερου χρόνου, οικογενειακής και γενικότερα κοινωνικής δραστηριότητας, δικαίωμα που το έχουμε κατακτήσει με τους αγώνες μας από το 1909.

Tην ίδια στιγμή όμως ισχύουν άλλοι νόμοι που επιτρέπουν το άνοιγμα των καταστημάτων 8 Κυριακές το χρόνο που η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ όχι μόνο δεν κατάργησε αλλά προωθεί το άνοιγμα επιπλέον Κυριακών (μέσα από την επέκταση των ενδιάμεσων εκπτώσεων). Επίσης βρίσκονται σε εξέλιξη σχεδιασμοί του εμπορικού-τουριστικού κεφαλαίου σε συνεργασία με την Κυβέρνηση, Δήμους και περιφέρειες για πλήρη κατάργηση της Κυριακάτικης αργίας και ανατροπής του εργάσιμου χρόνου. Αυτό το στόχο εξυπηρετούν και οι διάφορες μορφές τύπου BlackFriday, Λευκές νύχτες, ανοιχτά κέντρα εμπορίου (openmall) κτλ

Απαιτούμε:

 Θεσμοθέτηση της Κυριακάτικης αργία

 Κατάργηση όλων των νόμων που καταργούν την Κυριακάτικη αργία και απελευθερώνουν τα ωράρια

 

 

 

 

 

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ  ΕΔΩ ΟΛΗ ΤΗΝ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ