ΟΒΣΑ - Στις 20/3 διαδηλώνουμε

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 

Η ΟΒΣΑ καλεί τα σωματεία και τις ενώσεις των αυτοαπασχολούμενων να συμμετάσχουν μαζικά στα συλλαλητήρια  την Τρίτη  20 Μάρτη, στην Ομόνοια 6:30 το απόγευμα.

 

Διαδηλώνουμε για την ανατροπή αυτή της πολιτικής. Δυναμώνουμε τις πρωτοβουλίες ενάντια στη βαριά φορολόγηση από το πρώτο ευρώ, την αύξηση των ασφαλιστικών εισφορών και τη συνεχή περικοπή παροχών, δικαιωμάτων, συντάξεων. Παλεύουμε αποφασιστικά ενάντια στις κατασχέσεις και τους ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς. Μέσα από τα σωματεία μας, με τους συνάδελφους που με αποφασιστικότητα και επιμονή δίνουν τόσα χρόνια καθημερινές μάχες, μπορούμε να υπερασπιστούμε το δικαίωμά μας στη δουλειά, την δημόσια  υγεία , την δημόσια  παιδεία, την κοινωνική ασφάλιση.

 

Ο αγώνας των εργαζομένων για υπογραφή συλλογικής σύμβασης εργασίας, για αυξήσεις σε μισθούς, για αξιοπρεπείς συντάξεις είναι αγώνας δίκαιος και οι αυτοαπασχολούμενοι και μικροί ΕΒΕ στεκόμαστε αλληλέγγυοι σε αυτόν.  Με το κοινό αγώνα αυτοαπασχολούμενων και εργαζομένων,  που έχουμε τους ίδιους αντίπαλους, το κράτος και τα μονοπώλια, που έχουμε κοινά συμφέροντα , μπορούμε να σταματήσουμε την επιδείνωση της ζωής μας, να έχουμε κατακτήσεις.

 

Τα αιτήματά μας είναι δίκαια, αφορούν την επιβίωση μας, την επιβίωση των οικογενειών μας. Απαιτούμε  εδώ και τώρα:

 

1  Καμιά κατάσχεση, κανένας πλειστηριασμός στην πρώτη κατοικία, την επαγγελματική στέγη, τα εργαλεία και τα μέσα εργασίας από δάνεια που βρίσκονται στο κόκκινο. Κατάργηση των κατασχέσεων και των πλειστηριασμών για χρέη στον ΟΑΕΕ.

 

2  Διαγραφή τόκων και προσαυξήσεων για τα χρέη προς τις τράπεζες. Κούρεμα του κεφαλαίου κατά 30% για τους εν ενεργεία αυτοαπασχολούμενους και κατά 50% για όσους έκλεισαν την επιχείρησή τους.

 

3  Επαναφορά του αφορολόγητου για τους αυτοαπασχολούμενους. Ατομικό αφορολόγητο όριο στις 12.000 ευρώ προσαυξημένο κατά 5.000 για κάθε παιδί. Φορολογία στο πραγματικό εισόδημα, κατάργηση των τεκμηρίων. Αύξηση της φορολογίας προοδευτικά στο 45% για το μεγάλο κεφάλαιο.

 

4  Ακατάσχετος τραπεζικός λογαριασμός που να καλύπτει τις απαραίτητες λειτουργίες κάθε μικροεπιχείρησης.

 

5  Αποσύνδεση των ασφαλιστικών οφειλών από την πρόσβαση σε παροχές υγείας- πρόνοιας περίθαλψης. Δωρεάν πρόσβαση για όλους τους αυτοαπασχολούμενους και τις οικογένειές τους σε ιατροφαρμακευτική περίθαλψη και υπηρεσίες υψηλού επιπέδου Επίδομα τοκετού και επίδομα μητρότητας (6μηνο). Αντίστοιχη μέριμνα για τους παιδικούς σταθμούς σε κάθε δήμο.

 

6  Αναπλήρωση των απωλειών στις συντάξεις και κατάργηση των νέων αυξήσεων στις εισφορές Όρια συνταξιοδότησης στα 60 χρόνια για τους άντρες και στα 55 για τις γυναίκες. Σύνταξη με βάση τις καταβεβλημένες εισφορές, για όσους αυτοαπασχολούμενους έχουν συμπληρώσει συντάξιμη ηλικία, και δεν μπορούν να ρυθμίσουν τμήμα ή το σύνολο των οφειλών τους. Οριστική διαγραφή όσων οφειλών απομείνουν.

 

7  Άμεση νομοθετική κατοχύρωση της Κυριακάτικης Αργίας. Κατάργηση των νόμων που απελευθερώνουν τα ωράρια λειτουργίας

 

8  Τη δυνατότητα ένταξης όλων των αυτοαπασχολούμενων χωρίς προϋποθέσεις και αποκλεισμούς στη ρύθμιση των 120 δόσεων για χρέη. Τη δυνατότητα ένταξης όλων των συναδέλφων που αναγκάστηκαν να κλείσουν με χρέη τα προηγούμενα χρόνια χωρίς να χρειάζεται επανέναρξη.

 

 

ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ

 

        Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                               Η ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΚΑΛΑΜΠΑΛΙΚΗΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ                 ΠΑΤΣΙΩΤΗ ΑΝΘΗ