Η ΑΝΤΙΜΟΝΟΠΩΛΙΑΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΣΤΟ 45ο ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΤΗΣ ΓΣΕΒΕΕ

Ολοκληρώθηκαν και «τυπικά» οι εργασίες του 45ου Συνεδρίου της ΓΣΕΒΕΕ (22/11-23/11), με την εκλογή και συγκρότηση του προεδρείου της, την Κυριακή 08/12.

Το 45ο Συνέδριο, με ευθύνη της πλειοψηφίας, ήταν μακριά από την σκληρή πραγματικότητα που αντιμετωπίζουν σήμερα οι εκατοντάδες χιλιάδες αυτοαπασχολούμενοι και μικροί ΕΒΕ, αν και πραγματοποιήθηκε μέσα σε συνθήκες παρατεταμένης και βαθιάς καπιταλιστικής κρίσης.  

Η Αντιμονοπωλιακή Συσπείρωση στο συνέδριο θέλησε να αναδείξει, τόσο με την διακήρυξή της όσο και με τις τοποθετήσεις των αντιπροσώπων της, τα προβλήματα των αυτοαπασχολούμενων, τις αιτίες τους και τον δρόμο αντιμετώπισής τους. Τον ρόλο των άλλων δυνάμεων και την φενάκη των  ψευδαισθήσεων. Σε ένα τέτοιο συνέδριο μηχανισμών, ενσωμάτωσης και αποπροσανατολισμού η Αντιμονοπωλιακή Συσπείρωση κράτησε τις δυνάμεις της στο Δ.Σ., παρά την σοβαρή μείωση των αντιπροσώπων από  272 στους 233. Εξέλεξε 2 αντιπροσώπους στο 13μελές προεδρείο, χωρίς να δεχτεί να αναλάβει αξιώματα στο πλαίσιο μιας διοίκησης φιλομονοπωλιακής και εχθρικής για τους αυτοαπασχολούμενους και μικρούς ΕΒΕ.

Το 2014 είναι χρονιά με εκατοντάδες εκλογές σε σωματεία και ομοσπονδίες. Η βελτίωση του συσχετισμού υπέρ των αντιμονοπωλιακών δυνάμεων, η μαζικοποίηση των σωματείων και η αποδοχή του πλαισίου πάλης της ΠΑΣΕΒΕ αποτελεί όρο για την ανάταση του κινήματος.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ΟΛΗ ΤΗΝ ΔΙΑΚΗΡΥΞΗ ΤΗΣ ΑΝΤΙΜΟΝΟΠΩΛΙΑΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ