ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΤΗΣ ΓΡΑΜΜ. ΑΤΤΙΚΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΦΟΡΟΛΗΣΤΕΙΑ

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην πλατεία Κάνιγγος και πορεία στο υπουργείο Οικονομικών για το Φορολογικό πραγματοποίησαν την Τετάρτη 26 Φλεβάρη το απόγευμα οι αυτοαπασχολούμενοι της Αθήνας, μετά από πρόσκληση της Γραμματείας Αττικής της ΠΑΣΕΒΕ.

Η συγκέντρωση στην πλατεία Κάνιγγος ξεκίνησε με την καταδίκη της άνανδρης κι απρόκλητης επίθεσης που δέχτηκε χθες το απόγευμα από φασιστοειδή μέλος του ΔΣ του Συλλόγου Αυτοαπασχολούμενων και Μικρών Εμπόρων Αθήνας, την ώρα που μοίραζε ανακοινώσεις για τη σημερινή συγκέντρωση σε μαγαζιά της Κυψέλης.

Χαιρετισμό απεύθυνε η Βαγγελίτσα Κλάδου, μέλος του ΔΣ της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Λογιστών, η οποία αναφέρθηκε στο νέο αντιλαϊκό νόμο και στη συνολική πολιτική που ενισχύει τους μεγάλους επιχειρηματικούς ομίλους. Ο Τάκης Λεωνιδόπουλος, εκ μέρους της Επιτροπής Αγώνα Ελεύθερων Επαγγελματιών Λογιστών της ΠΑΣΕΒΕ, τόνισε πως και οι λογιστές έχουν τα ίδια βάρη -τη φορολογία, τα πρόστιμα- με τους υπόλοιπους ΕΒΕ και είναι φυσικοί σύμμαχοι. Στη συγκέντρωση παραβρέθηκε αντιπροσωπεία της Εκτελεστικής Γραμματείας του ΠΑΜΕ με επικεφαλής τον Γιώργο Πέρρο, μέλος της ΕΓ και υποψήφιο αντιπεριφερειάρχη Κεντρικού Τομέα Αθηνών με τη «Λαϊκή Συσπείρωση».

Την κεντρική ομιλία έκανε ο Παναγιώτης Γαλανόπουλος, πρόεδρος της ΟΒΣΑ, που μεταξύ άλλων σημείωσε:

«Είμαστε εδώ, εκδηλώνοντας την αγανάκτησή μας στη φορολογική πολιτική της κυβέρνησης για τη ληστεία στο εισόδημα που έχουμε, αλλά και σε αυτό που δεν έχουμε. Με τους νόμους της αυτό κάνει, μας αναγκάζει να πληρώνουμε για εισόδημα που δεν έχουμε. Γνωρίζει η κυβέρνηση ότι 400.000 χρωστάνε στο Ταμείο και δεν έχουν ιατροφαρμακευτική περίθαλψη αυτοί και οι οικογένειές τους. Γνωρίζει ότι πάνω από 50.000 μικρές επιχειρήσεις κλείνουν το χρόνο και οι επαγγελματίες δεν έχουν εξασφαλισμένο ούτε το φαγητό. Κυβέρνηση και ΕΕ έχουν συναποφασίσει ότι οι επαγγελματοβιοτέχνες είμαστε πολλοί. Θέλουν την κρίση να την φορτώσουν στις πλάτες των λαϊκών στρωμάτων. Γι’ αυτό ουσιαστικά οι εφοπλιστές δεν πληρώνουν φορολογία.

Στις μεγάλες επιχειρήσεις μείωσαν το φορολογικό συντελεστή από 20% στο 15%. Επίσης μείωσαν το συντελεστή φορολόγησης για τα κέρδη των μετόχων από 25% σε 10%. Ο υπεύθυνος οικονομικών του ΣΥΡΙΖΑ Σταθάκης δήλωσε ότι συμφωνεί με τους φορολογικούς συντελεστές που έχει επιβάλει η σημερινή κυβέρνηση.

Επομένως, συνάδελφοι, δεν επιτρέπονται σε εμάς αυταπάτες. Είτε με τη μια μορφή διαχείρισης που ακολουθεί η συγκυβέρνηση είτε με την άλλη μορφή διαχείρισης που επικαλείται η αξιωματική αντιπολίτευση το ίδιο αποτέλεσμα θα έχουμε. Γιατί και οι δυο δεν αμφισβητούν την πολιτική της Ευρωπαϊκής Ένωσης, δεν αμφισβητούν την κυριαρχία του μεγάλου κεφαλαίου.

Η κυβέρνηση μαζί με τα συγκροτήματα του Τύπου και καναλιών καλλιεργούν τον κοινωνικό αυτοματισμό, επιδιώκουν να στρέψουν τα άλλα λαϊκά στρώματα ενάντιά μας. Μας συκοφαντούν, λέγοντας ότι δεν θέλουμε να φορολογούμαστε. Λένε ψέματα.

Διεκδικούμε να φορολογούμαστε με βάση το εισόδημά μας, το οποίο αποδεικνύεται από τα βιβλία μας.

Τα αιτήματά μας είναι δίκαια. Γιατί δίνουν ανάσα ζωής σε κάθε μικρό επαγγελματοβιοτέχνη, μας οπλίζουν με δύναμη, να αντέξουμε και να συνεχίσουμε αταλάντευτα και πιο αποφασιστικά. Οι αγώνες μας αποκαλύπτουν την αντιλαϊκή πολιτική της κυβέρνησης στους επαγγελματοβιοτέχνες, τη δυσκολεύουν στη διαχείριση της κρίσης. Η αδιάλλακτη στάση στα αιτήματά μας δηλώνει αδυναμία - λιγοστεύουν οι δυνατότητές της να εξασφαλίζει συμμάχους. Γνωρίζει πολύ καλά η κυβέρνηση και το μεγάλο κεφάλαιο ότι η αγανάκτηση και όλες αυτές οι μικρές κινητοποιήσεις θα γίνουν ποτάμι φουσκωμένο που θα πνίξει την πολιτική της.

Το Μάιο θα έχουμε εκλογές για Περιφερειακά και Δημοτικά Συμβούλια. Είμαστε υποχρεωμένοι να θυμηθούμε όλους αυτούς που άλλαξαν τη χρήση γης και έδιωξαν τους βιοτέχνες από το δήμο ή την περιοχή τους. Να θυμηθούμε την κατάργηση της κυριακάτικης αργίας, για την οποία πρωτοστάτησαν πολλοί από αυτούς. Να θυμηθούμε τα υπέρογκα δημοτικά τέλη, τα υψηλά τροφεία για τους παιδικούς σταθμούς, τις ελλείψεις σε αίθουσες πολιτιστικές, τις υλικοτεχνικές ελλείψεις στον αθλητισμό και τον πολιτισμό. Και προπαντός να θυμηθούμε και να ενισχύσουμε όλους αυτούς που συμπαρατάχθηκαν στους αγώνες μας για την ανατροπή της αντιλαϊκής πολιτικής.

Τα Διοικητικά Συμβούλια να είναι κοντά σε κάθε συνάδελφο. Να δημιουργήσουμε ασπίδα προστασίας από κατασχέσεις, να βάζουμε εμπόδια σε διακοπές ρεύματος, να εντείνουμε την πάλη μας για τη θεώρηση των βιβλιαρίων ασθενείας, να μην αφήσουμε κανέναν αβοήθητο που έχει ανάγκη από νοσοκομείο.

Σε κάθε σωματείο να ασχοληθούμε με όσους συναδέλφους έκλεισαν το μαγαζί τους. Να δημιουργήσουμε κεντρικά επιτροπή αγώνα για την ανεργία. Θα συμμετάσχουμε στις 6 Μάρτη μαζί με τους εργαζόμενους και το ΠΑΜΕ στην κινητοποίηση για την ανεργία. Με δύναμη και αποφασιστικότητα συνεχίζουμε τον αγώνα μας μέχρι τη νίκη».

Στη συνέχεια έγινε πορεία προς το υπουργείο Οικονομικών φωνάζοντας συνθήματα όπως «Όχι στα χαράτσια και τη φοροληστεία, καμία θυσία για την πλουτοκρατία» και «Είστε η σαπίλα όλου του ντουνιά, μπλόκο στους φασίστες σε κάθε γειτονιά».

Στο υπουργείο Οικονομικών αντιπροσωπεία των διαδηλωτών παρέδωσε υπόμνημα με τα αιτήματα της ΠΑΣΕΒΕ στο διευθυντή του γραφείου του υπουργού, ο οποίος τα παρέπεμψε στην ...ανάπτυξη.