ΚΑΛΕΣΜΑ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΑΥΤΟΑΠΑΣΧΟΛΟΥΜΕΝΩΝ ΑΘΗΝΑΣ

ΑΘΗΝΑ 07/07/2014

 

Την Τετάρτη9 Ιουλίου, στις 9 το πρωί, συμμετέχομε στην παράσταση διαμαρτυρίας μπροστά στο υπουργείο οικονομικών (Καραγιώργη Σερβίας & Πλ. Συντάγματος).

Η παράσταση οργανώνεται από σωματεία αυτοαπασχολουμένων Επαγγελματιών.

Ήδη πολλοί από εμάς γευτήκαμε τη φορομπηχτική εφαρμογή των οικονομικών μέτρων της κυβέρνησης, με την συμπλήρωση της φορολογικής δήλωσης για το οικ. έτος του 2013.

Χιλιάδες συνάδελφοι καλούνται να πληρώσουν φόρους ακόμη και από εισοδήματα που δεν υπάρχουν.

Τα εκκαθαριστικά των δηλώσεων που μας έρχονται οδηγούν πολλούς από εμάς στην απόγνωση. Δεν ωφελεί κανέναν μικρό ΕΒΕ να κλαίει τη μοίρα του και να περιμένει να σωθεί από κάποιο θαύμα.

 

Συνάδελφε/α

Μην περιμένεις άλλο. Η κατάσταση δεν πρόκειται να αλλάξει σε όφελος μας εάν δεν κινηθούμε όλοι μας στην κατεύθυνση που οδηγεί στην επιβίωση μας. Μπορούμε να βάλουμε φρένο στα κυβερνητικά μέτρα. Αρκεί να πιστέψουμε στην δύναμη μας, οργανωμένα στο σωματείο μας. Συντονισμένα στην κατεύθυνση της ΠΑΣΕΒΕ.

Με την ενότητα, τη μαζικότητα και την Αγωνιστικότητα των Σωματείων μπορούμε να τους αναγκάσουμε να πάρουν μέτρα ανακούφισης όπως:

Ø Αφορολόγητο όριο στα 20.000 ευρώ, οικογενειακό στα 40.000 ευρώ και 5.000ευρώ για κάθε παιδί.

Ø Κατάργηση του τέλους επιτηδεύματος, της εισφοράς αλληλεγγύης, των έμμεσων φόρων ΦΠΑ και ΕΦΚ στο πετρέλαιο θέρμανσης, στα είδη διατροφής, εκπαίδευσης, υγείας, του ειδικού τέλους ηλεκτροδοτούμενων δομημένων επιφανειών.

Ø Αναγνώριση των λογιστικών βιβλίων ως μοναδική πηγή προσδιορισμού εισοδήματος κατάργηση κάθε είδους αντικειμενικών κριτηρίων και «περαίωσης».

Ø Μείωση των δημοτικών φόρων και τελών για τις μικροεπιχειρήσεις.

Ø Αύξηση της φορολογίας των μεγάλων επιχειρήσεων στο 45%.

Ø Απαγόρευση της κατάσχεσης πρώτης κατοικίας,για χρέη στο δημόσιο, τις τράπεζες και τους ιδιώτες για τους αυτοαπασχολούμενους που έχουν κλείσει τις επιχειρήσεις τους και βρίσκονται στην ανεργία.

Ø Αναστολή των κατασχέσεων κάθε είδους, επαγγελματικής στέγης, εξοπλισμού, μεταφορικών μέσων κλπ, για τους αυτοαπασχολούμενους που εξακολουθούν να διατηρούν τις επιχειρήσεις τους, όσο διαρκεί η οικονομική κρίση.

ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ

ΣΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ

(ΚΑΡΑΓΕΩΡΓΗ ΣΕΡΒΙΑΣ 10)

ΤΕΤΑΡΤΗ 9 ΙΟΥΛΙΟΥ 2014 9 ΤΟ ΠΡΩΙ