1η ΟΚΤΩΒΡΗ: ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΑ ΤΗΣ ΠΑΣΕΒΕ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΧΩΡΑ

Με αγωνιστικές πρωτοβουλίες και συγκεντρώσεις σε δεκάδες πόλεις όλης της χώρας, απαντούν στα χρέη και τις απειλές για κατασχέσεις και πλειστηριασμούς οι αυτοαπασχολούμενοι και μικροί ΕΒΕ, μετά από κάλεσμα της ΠΑΣΕΒΕ.

Στην Αθήνα, έγινε στην Ομόνοια και ακολούθησε πορεία προς το Υπουργείο Οικονομικών όπου κατατέθηκε ψήφισμα διαμαρτυρίας.

Στην ομιλία του ο Μπάμπης Μαυροθαλασσίτης εκ μέρους της Πανελλαδικής Γραμματείας της ΠΑΣΕΒΕ, μεταξύ άλλων τόνισε «Η σαρωτική καταστροφή μεγάλων κλάδων και το ξεζούμισμα όλων των μικρομεσαίων και αυτοαπασχολούμενων είναι πραγματικότητα και δεν κρύβεται με ωραία «θα». Οι αυτοαπασχολούμενοι χωρίς προσωπικό, μειώθηκαν κατά 37% σε 5 χρόνια. Ήδη από το 2010, μετράμε πάνω από 200.000 λουκέτα σε μικροεπιχειρήσεις. Αυτά δεν είναι απλά νούμερα μεταφράζονται σε.... Άνεργους και καταχρεωμένους συναδέλφους."(το βιντεο με την ομιλία εδώ)

Επίσης, στη συγκέντρωση απηύθυνε χαιρετισμό ο Γιώργος Ζαχάρος, μέλος Γραμματείας Αττικής της ΠΑΣΕΒΕ, ένας από τους χιλιάδες αυτοαπασχολούμενους που έλαβαν το «ατομικό ειδοποιητήριο» από το ΚΕΑΟ. Μεταξύ άλλων τόνισε «Να γίνουμε ενεργά μέλη στο σωματείο μας, να συμμετέχουμε στις δραστηριότητες της Λαϊκής Επιτροπής στην γειτονιά μας. Μαζί με τους γείτονές μας να προετοιμαστούμε, έτσι ώστε να μην αφήσουμε να γίνει καμία κατάσχεση σε σπίτι ή μαγαζί."(το βίντεο με τον χαιρετισμό εδώ)

Η ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΠΑΣΕΒΕ ΤΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ ΑΝΑΝΕΩΝΕΙ ΤΟ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ ΡΑΝΤΕΒΟΥ  ΓΙΑ ΤΗΝ 1Η ΝΟΕΜΒΡΗ. ΤΟ Δ.Τ. ΕΔΩ

Στη Θεσσαλονίκη, συγκέντρωση πραγματοποίησαν το πρωί έξω από το ΚΕΑΟ οι μικροεπαγγελματίες, έμποροι, βιοτέχνες ανταποκρινόμενοι στο κάλεσμα της τοπικής Γραμματείας και των ταξικών σωματείων και ενώσεων. ΕΔΩ  το υπόμνημα με τα αιτήματά τους. Η πορεία πέρασε μπροστά από τα γραφεία του ΟΑΕΕ και κατέληξαν στη συγκέντρωση των συνταξιούχων στο ΙΚΑ όπου ενώθηκαν με τους απόμαχους της δουλειάς. Ταυτόχρονα κάλεσαν στην συγκέντρωση του ΠΑΜΕ και των δυνάμεων της Κοινωνικής Συμμαχίας, το Σάββατο 4 Οκτώβρη, στις 11 το πρωί, στο Άγαλμα Βενιζέλου, αλλά και στο Πανελλαδικό Συλλαλητήριο στην Αθήνα την 1η Νοέμβρη.

 

 Στο Ηράκλειο, το αγωνιστικό ραντβεού ήταν μαζί με την ΑΠΣΥ έξω απο το ΚΕΑΟ (ικα ηρακλειου), όπου τους υποδέχτηκαν ΜΑΤ και δημοτική αστυνομία! ΒΛ. ΦΩΤΟ 

ΕΔΩ ΤΟ Δ.Τ. ΤΗΣ ΠΑΣΕΒΕ ΚΑΙ ΤΗΣ ΠΑΣΥ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ

Στην Καβάλα, στις 9 π.μ. στο ΚΕΑΟ είχαν καλέσει οι γραμματείες της Κατερίνης, Ξάνθης και Δράμας.  ΒΛ. ΦΩΤΟ  εδω το ΨΗΦΙΣΜΑ ΠΟΥ ΚΑΤΕΘΕΣΑΝ.

 

Στην Κατερίνη, στις 9 π.μ. στην Εφορία  ΒΛ. ΦΩΤΟ  

Στην Κομοτηνή, έξω από το ΚΕΑΟ συγκεντρώθηκαν μέλη της γραμματείας της ΠΑΣΕΒΕ Αλεξ/πολής και της Κομοτηνής. ΒΛ. ΦΩΤΟ

Στην Καρδίτσα, κάλεσαν στην κεντρική πλατεία και μετά στην Εφορία. ΒΛ. ΦΩΤΟ

 

Στα Τρίκαλα, στις 3:30 μ.μ. μέλη σωματείων κατέκλεισαν το δικαστήριο και πήραν αναστολή πλειστηριασμού σπιτιού συναδέλφου ΕΒΕ. Έντονη ήταν η παρουσία αστυνομικών δυνάμεων. Ενώ μία μέρα πριν είχαν προχωρήσει σε διαμαρτυρία για την φοροληστία τα πρωτοβάθμια σωματεία Ψυκτικών, Ξυλουργών-Επιπλοποιών, Περιπτερούχων, ΕΒΕ Καλαμπάκας και ΕΒΕ Φαρκαδόνας.

Στις Σέρρες, έξω από το ΚΕΑΟ.  Στα Γιάννενα, συγκεντρώθηκαν έξω από το ΚΕΑΟ. Στη Λάρισα, στο ΚΕΑΟ. Στο Βόλο, στις 9 π.μ. έξω από τα γραφεία του ΚΕΑΟ. Στη Λαμία, στις 09:30 π.μ. στη Δ.Ο.Υ. Λαμίας.  Στην Κόρινθο, σε ΟΑΕΕ και Εφορία. Στο Άργος, στην Εφορία. Στην Καλαμάτα, μαζί με το ΠΑΜΕ κάλεσαν σε κινητοποίηση στις 8 π.μ. στη ΔΟΥ Καλαμάτας.Στην Πάτρα, κάλεσαν σε συγκέντρωση - παράσταση διαμαρτυρίας στις 8.30 π.μ, στο παράρτημα του ΚΕΑΟ (ΙΚΑ Γούναρη).