ΕΙΣΗΓΗΣΗ 2ΗΣ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗΣ ΣΥΝΔΙΑΣΚΕΨΗΣ ΤΗΣ ΠΑΣΕΒΕ 23 ΦΛΕΒΑΡΗ 2014

Αγαπητοί συνάδελφοι και συναδέλφισσες

Προχωράμε σήμερα στη 2η πανελλαδική συνδιάσκεψη της ΠΑΣΕΒΕ.

Στα τέσσερα χρόνια που πέρασαν από την ιδρυτική συνδιάσκεψη διανύσαμε το δρόμο της συσπείρωσης των αυτοαπασχολούμενων και των μικρών ΕΒΕ σε αγωνιστική αντιμονοπωλιακή κατεύθυνση.  

Κριτήριο μας είναι οι πραγματικές ανάγκες αυτού του κοινωνικού στρώματος, που σήμερα δοκιμάζεται με ιδιαίτερη σκληρότητα, από τις αντιλαϊκές πολιτικές των κυβερνήσεων, τις συνέπειες από την συμμετοχή της χώρας στην Ευρωπαϊκή Ένωση και τις επιπτώσεις της οικονομικής κρίσης.

Ξεκαθαρίσαμε από την αρχή:

·         Ποιος είναι ο κύριος αντίπαλος. Τα μονοπώλια και οι πολιτικές που τα υπηρετούν. Αυτοί κατατρώγουν τη ζωή και τα δικαιώματα μας.

·         Ποιοι είναι βασικοί μας σύμμαχοι. Η εργατική τάξη και το ταξικό συνδικαλιστικό κίνημα, η φτωχή αγροτιά και το αντιμονοπωλιακό της κίνημα. Αυτοί μπορούν να συστρατευτούν στο ίδιο μετερίζι με μας.

·         Τα εργαλεία που είναι απαραίτητα για τους στόχους μας. Η συσπείρωση περισσότερων αυτοαπασχολούμενων στα σωματεία, η ενεργή συμμετοχή τους. Έτσι μόνο δυναμώνει το συνδικαλιστικό κίνημα.

·         Την διέξοδο στα σημερινά προβλήματα. Την ανάπτυξη των αγώνων. Έτσι ανοίγουν δρόμοι, εμποδίζονται μέτρα, κατακτιούνται λύσεις. Με αυτόν τον τρόπο, υποχωρεί η μοιρολατρία και ο στείρος ατομισμός που μας επιβάλουν.

·         Την προοπτική. Έναν άλλο δρόμο ανάπτυξης, χωρίς μονοπώλια, με το λαό στην εξουσία να διαφεντεύει την τύχη του. Για να ανοίξει ο δρόμος για την ικανοποίηση των πραγματικών αναγκών μας.

ΟΛΗ Η ΕΙΣΗΓΗΣΗ ΕΔΩ